1. 3M Belgique
 2. 3M Sécurité
 3. Industrial safety Helmet Page
3M Sécurité
Houd uw hoofd koel in het heetst van de strijd.

Houd uw hoofd koel in het heetst van de strijd.

Video afspelen

Hittebestendige veiligheidshelm naadloos te combineren met 3M oog-,gelaats- en gehoorbescherming


Extreme temperaturen, vonken en spatten van gesmolten metaal. Lastige omstandigheden om in te werken. U kunt het zich simpelweg niet veroorloven om de veiligheid en het comfort van uw werknemers en uzelf op het spel te zetten.

Bij 3M zijn we ons bewust van het veeleisende karakter van de werkzaamheden die dagelijks door u en uw team worden uitgevoerd. Daarom hebben we dan ook persoonlijke beschermingsmiddelen ontwikkeld die noodzakelijke veiligheid, comfort en flexibiliteit bieden binnen de werkomgeving.

Onderdelen en toepassingen


 • 3M™ G3501 Hittebestendige Veiligheidshelm

  Productkenmerken

  • Binnenwerk is 180° draaibaar
  • Beschikbaar met binnenwerk voorzien van draaiknop- of pinlocksluiting
  • Weegt nog geen 390 gram; inclusief het complete binnenwerk met draaiknopsluiting
  • Verkrijgbaar in zes kleuren voor functiegerichte- en afdelingsidentificatie
  • Keuze uit kunststof of lederen zweetband
  • Verkrijgbaar met driepuntskinband


 • 3M™ V5 Visor 5F-11

  3M™ Vizier 5F-11 zorgt voor bescherming tegen impact van gemiddelde kracht, met tegelijkertijd het hoogste niveau van optische helderheid. Tevens voorzien van coating technologie voor superieure weerstand tegen condens en krassen. Dit product biedt de meest ideale oplossing voor alle slijptoepassingen.


 • 3M™ V5 Visor 5E-11

  Naast weerstand tegen impact van gemiddelde kracht, biedt het 3M™ Vizier 5E-11 bovendien kleur 5 bescherming. Zeer geschikt voor autogeenlassen (gaslassen), snijden en slijptoepassingen.


 • 3M™ V5 Gold Visor 5XG-IR5

  3M™ V5 Vizier 5XG-IR5 werd ontwikkeld met hoogwaardige, goudkleurige coatings die bescherming bieden tegen infraroodstraling en ook bestand zijn tegen stralingswarmte die zich voordoet aan hoogovens en bij gebruik van gietpannen in de metaalverwerkende industrie.

  Deze vizieren, beschikbaar in kleur 4-5 en zo afgestemd op de behoeften van uiteenlopende toepassingen en industrieën, bieden bescherming tegen spatten van gesmolten metaal alsook weerstand tegen impact van gemiddelde kracht.

  Ideaal voor gebruik bij hoogovens tijdens tappen, monsterafname en gieten.


 • 3M™ Spatbeschermende en hittebestendige beschermers

  3M™ Helmbedekkingen FC1-AL en FC1-GR alsook 3M™ Nekbedekkingen NC1-AL en NC1-GR zijn ontworpen om de drager en de veiligheidshelm bijkomende bescherming te bieden.

  Gemaakt van een gealuminiseerde stof van hoge kwaliteit die bescherming biedt tegen stralingswarmte, vonken en spatten. Dit verlaagt thermische belasting bij de drager en verhoogt de levensduur van de helm door de stralingswarmte te verminderen.

  Het gestroomlijnde ontwerp voorkomt botsing met andere uitrusting, en de stoffen delen kunnen via de hook & loop technologie (klittenband) worden vervangen.


 • Communicatieoplossingen

  Het 3M™ PELTOR™ assortiment bestaat uit een hele reeks communicatieoplossingen om u de beste gehoorbescherming te bieden met aanhoudend ruimtelijk bewustzijn. Met een hoog niveau van hittebescherming en opties voor directe communicatie met collega’s in luidruchtige omgevingen, beschikt PELTOR™ over de juiste troeven om uw volledige hoofd-, oog-, gehoor- en gelaatsbeschermingssysteem compleet te maken.